ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкрагазбанк здешевив кредити під еко-проекти

Украгазбанк здешевив кредити під еко-проекти

В Україні нарешті знижено процентну ставку для кредитування екологічних проектів. Подібні кредити надаватимуться для купівлі, модернізації чи заміни енергоефективного та екологічного обладнання на підприємствах в межах угоди з Міжнародною фінансовою кор

Укргазбанк  знизив процентну ставку при кредитуванні еко-проектів для малого та середнього бізнесу з 24% до 20,5% у гривні, з 10% до 7,7% у доларах США та з 9% до 6,7% у євро, повідомляє  Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Кредити будуть надаватись для так званих інвестиційних "зелених" проектів, які матимуть на меті підвищення енергоефективності та енергозбереження, скорочення споживання природних енергоресурсів та використання відновлюваних джерел енергії в рамках угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), яка є членом Світового банку.

Кредити будуть призначені для купівлі нового енергоефективного чи екологічного обладнання або його заміни чи модернізації.

«Сьогодні трендом провідних світових країн стало вкладати інвестиції на користь відновлюваної енергетики, аніж традиційної. І з кожним роком сума коштів у екологічно чисті проекти збільшується», - зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

18 травня 2016 року між Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та  Укргазбанком відбулось підписання Угоду про співпрацю щодо фінансування бізнесу, з метоюзапровадження відновлювальних та енергозберігаючих технологій.

Нагадаємо, з 12 лютого 2016 року в Україні зросли на 3,6% «зелені» тарифи на електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел приватними домогосподарствами. Це означає, що тепер кожне домогосподарство, яке має надлишкову електроенергію (за вирахуванням власного споживання), вироблену сонячними і вітряними електростанціями потужністю до 30 кВт, продаватиме її державі дорожче. 

Так, «зелений» тариф для сонячних електростанцій, введених в дію у 2016 році і експлуатованих домогосподарствами, зріс  на 16,94 коп – до 4 грн 81,7 коп/ кВт-год (без ПДВ). 

Тариф для вітряних електростанцій, що запускаються до кінця 2019 року приватними домогосподарствами, підвищився на 10,37 коп. до 2 грн 94,75 коп/ кВт-год (без ПДВ). 

 

 
Коментарі (0)