ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯк сформувати правильний кошторис на будматеріали

Як сформувати правильний кошторис на будматеріали

Не дивлячись на чітке формування кошторису та врахування кожного цвяха, важливо пам’ятати, що додатково закладається 15% на непередбачувані витрати

Не дивлячись на чітке формування кошторису та врахування кожного цвяха, важливо пам’ятати, що додатково закладається 15% на непередбачувані витрати. Таким чином замовник буде мати гарантію, що при виникненні проблем, а вони часто трапляються, весь процес будівництва не зупиниться.

Основних етапів складання кошторису усього п’ять. Спочатку підраховуються усі витрати на виконання будівельного проекту, враховуючи генплан та загальну площу будівлі. Потім аналізуються грошові ресурси та виконується визначення витрат на послуги робітників. За допомогою прайс-листу магазину будівельних матеріалів формуються витрати на потрібні товари на інструменти, а при необхідності підбираються аналоги чи, навпаки, обираються дорожчі вироби. Остаточний етап — коригування кошторису, якщо у попередніх процесах виникли якісь зміни.

Види кошторису на будматеріали та поради спеціалістів

Кошторис на будматеріали

Магазин будівельних матеріалів «Оксамит-Інтер» пропонує не тільки якісні та сучасні товари, а також ознайомлює своїх клієнтів з важливою інформацією будівельного процесу, щоб ви могли правильно обрати будматеріали та розуміли, що саме та для чого купуєте. Частіше за все кошторисні документи класифікуються за ступенем визначеності:

  • Локальні — не мають закріпленої цифри та можуть постійно змінюватися в процесі роботи
  • Об’єктні — більш точні, складаються для конкретної будівлі
  • Кошторисні розрахунки — додатковий вид, який розробляється для урахування витрат, які не були внесені в кошторисні норми
  • Зведення всіх витрат — документ, що визначає вартість робіт, пов’язаних з будівництвом житлових, громадських та інших об’єктів.

Також є декілька правил від спеціалістів, які допоможуть максимально виключити випадки з незапланованими витратами. По-перше, не використовуйте «приблизного» кошторису, це не професійно. Краще врахувати все до останнього цвяху. Також обов’язково розраховуйте час, який буде потрібен для виконання певного завдання. Це необхідно для швидкого зведення об’єкту. Важливо якнайшвидше виявити непередбачувані витрати та завчасно виділити на них кошти. Та останнім важливим правилом для купівлі та продажу будматеріалів (http://oksamyt-inter.ua/ua/) є вартість. Якщо ви бачите, що сума, яка потрібна для зведення об’єкту, дуже велика, не потрібно самостійно обирати дешеві матеріали. Краще проконсультуйтесь зі спеціалістами сайту «Оксамит-Інтер», які порадять, на чому можна зекономити.

 
Коментарі (0)