ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНа що варто звернути увагу, вибираючи кухню

На що варто звернути увагу, вибираючи кухню

Всім хочеться, щоб кухня була гарною та функціональною. Для цього важливо придбати хороший гарнітур

Всім хочеться, щоб кухня була гарною та функціональною. Для цього важливо придбати хороший гарнітур. Багато хто намагається заощадити та вибирає дешеві варіанти. Але є нюанси, на яких не варто економити, щоб бути задоволеними своєю покупкою. Ми підкажемо, на що варто звернути увагу при виборі.

Особливості покупки

Кухні на замовлення Львів - sogor.com.ua користуються значним попитом. Перш за все, слід врахувати, що при їх придбанні не варто економити на фурнітурі. Це й петлі, й механізми ящиків, й висувні та підйомні механізми).

Краще заздалегідь подивитися різні моделі виробника та підібрати рішення, які вам найбільше до вподоби. Звертайте увагу на те, як висуваються ящики та наскільки щільно закриваються дверцята. Деталі в ящиках варто вибирати не пластикові, а металеві, адже це дозволить продовжити термін їхньої служби.

Дуже часто зустрічається проблема «провисання дверей». Також буває, що вони зачиняються недостатньо щільно. Це означає, що петлі, які тримають дверцята, завчасно вийшли з ладу. Відомі виробники цих деталей, наприклад, BLUM чи Hettich, надають гарантію використання – 200 000 циклів, а це рівнозначно 25-30 рокам.

Також не рекомендуємо заощаджувати на зручності. Ергономіка кухні важлива, оскільки під час приготування їжі все повинно бути під рукою. Ще один суттєвий момент – це кухонний фартух, стінна панель або скіналі, що захищають ваші стіни від жиру та бризок. Їх часто купують разом із кухонним гарнітуром, але іноді й замовляють окремо. Стінні панелі можуть бути виготовлені зі скла, МДФ, плитки чи іншого матеріалу.

Деякі намагаються заощадити на доставці та збірці, оскільки зібрати кухню можна й самостійно. Однак врахуйте, що справа ця складна та клопітка. Вона вимагатиме від вас відповідної підготовки, навичок, а також спеціальних інструментів. Тому добре подумайте, чи варто відмовлятися від цих послуг. Але можна спробувати пошукати компанію, яка надаватиме послуги доставки та збірки безкоштовно чи із суттєвою знижкою.

Зверніть увагу на те, як пофарбовані фасади. Якщо ви не є професіоналом, то якість матеріалу буде складно визначити. Однак інколи трапляється нерівномірне фарбування кухні. Бажано, щоб стільниця була більше, ніж 4 сантиметри у товщину, та була стійкою до впливу вологи. Якщо підлога на кухні нерівна, то краще замовляти гарнітур із ніжками, які можна врегулювати. Вони обов'язково повинні закриватися цоколем.

Завдяки цим порадам ви зможете заощадити на придбанні кухні, але при цьому мати надійну, функціональну та якісну гарнітуру, яка тішитиме вас протягом багатьох років.

 
Коментарі (0)