ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкраїні дадуть 3 мільярди на енергоефективність

Україні дадуть 3 мільярди на енергоефективність

Для цього всього потрібно прийняти закони: про комерційний облік, про житлово-комунальні послуги, про енергоефективність будівель, про фонд енергоефективності

Україна отримає 3 млрд грн від міжнародних партнерів на розвиток енергоефективності, однак для цього Верховна Рада має ухвалити ряд проектів законів.

Про це у п'ятницю під час години запитань до уряду заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Уряд у бюджеті закладає 800 млн грн не тільки на Фонд енергоефективності, але і на продовження програми теплих кредитів. Ми очікуємо на 3 млрд грн від міжнародних партнерів на енергоефективність. Але для цього всього нам потрібно прийняти закони: про комерційний облік, про житлово-комунальні послуги, про енергоефективність будівель, про фонд енергоефективності», - наголосив Зубко.

Нагадаємо , що 13 липня 2016 року Кабмін затвердив концепцію функціонування Фонду енергоефективності, що дозволяє реалізовувати проекти ефективного використання енергоресурсів.

В Уряду очікується  прийняття закону про Фонд енергоефективності до кінця року.

18 жовтня 2016 року Верховна Рада повинна була розглянути в першому читанні законопроект "Про енергетичну ефективність будівель", який передбачає введення сертифікатів энергоэффектичности будівель, а також фінансування та організацію роботи Фонду енергоефективності. Але в підсумку розгляд цього проекту було перенесено на наступний пленарний тиждень.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Жовтня 2016 p. 20:36
Якщо стіни , через які йде теплообмін між приміщеннями і вулицею, розгерметизовані, то який смисл обліковувати тепло, подане для обігріву такого приміщення? Адже це все одно , що обліковувати тепло, подане для обігріву вулиці.