ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїні для інвестицій в енергоефективність потрібні мільярди доларів

Україні для інвестицій в енергоефективність потрібні мільярди доларів

Україні необхідно щорічно інвестувати в енергоефективність 2-3 млрд дол. Для цього, влада активізовує діяльність Фонду енергоефективності та веде переговори з міжнародними фінансовими організаціями для залучення коштів на «теплі» кредити.

Україні щорічно для проведення заходів з енергоефективності необхідно 2-3 млрд дол. Про це під час брифінгу заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Ми сьогодні практично оцінюємо щорічний ринок енергоефективності в розмірі від 2 до 3 млрд дол.», - сказав він.

Також, Міністр розповів, що, з одного боку, влада активізує діяльність Фонду енергоефективності для пільгового кредитування енергоефективних проектів, а з іншого – ведуться переговори з міжнародними фінансовими організаціями, які можуть надавати українським банкам кошти для часткової компенсації таких кредитів.

«Українські банки вже видали 1,2 млрд грн кредитів. Але необхідно додаткове залучення коштів, які будуть дешевше, ніж нинішні 22% ставки НБУ», - сказав пан Зубко.

Віце-прем'єр повідомив, що фінансова модель Фонду енергоефективності розроблена спільно з урядом Німеччини, окрім того ЄС висловив своє бажання брати участь у цій програмі.

Нагадаємо, Уряд продовжив Держпрограму «теплих» кредитів на 2016 рік. Зокрема, на заходи щодо скорочення обсягу споживання природного газу цього року держава виділить 894 млн грн.

 
Коментарі (0)