ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд збільшив фінансування з бюджету на енергоефективність

Уряд збільшив фінансування з бюджету на енергоефективність

Уряд продовжив Держпрограму «теплих» кредитів на 2016 рік. Зокрема, на заходи щодо скорочення обсягу споживання природного газу цього року держава виділить 894 млн грн.

Уряд підтримав Проект постанови «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011р. №1056». Про це під час брифінгу повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За його словами, проект акту розроблено на виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», пункту 3 Плану коротко- та середньострокових заходів щодо скорочення обсягу споживання природного газу на період до 2017 року.

«Фінансування програми збільшено з Державного бюджету  до 700 млн грн. Також з минулого року перейшли 194 млн грн., які будуть використані в цьому  році», — розповів Геннадій Зубко.

Таким чином, цього року буде продовжено відшкодування з державного бюджету частини сум кредитів, залучених населенням на впровадження енергоефективних заходів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон «вихваляється» своїм внеском в українську енергоефективність за рахунок співпраці з міжнародними організаціями. Крім того, у відомстві наголошують, що енергоефективність в країні варто розвивати, залучаючи міжнародне фінансування.

 
Коментарі (0)