ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїні надали кредит на розвиток інфраструктури ЖКГ

Україні надали кредит на розвиток інфраструктури ЖКГ

Європейський інвестиційний банк надав Україні кілька сотень мільйонів євро позики. Гроші призначені для розвитку інфраструктури ЖКГ. Залучені кошти інвестуватимуться у тепло-, водо- електропостачання тощо.

Європейський інвестиційний банк надав 400 млн євро позики для розвитку інфраструктури українського ЖКГ. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Залучені кошти інвестуватимуться у централізоване теплопостачання та гаряче водопостачання; централізоване та нецентралізоване питне водопостачання, водовідведення; енергоефективність будівель; зовнішнє освітлення населених пунктів та поводження з побутовими відходами. Це дасть змогу підвищити якість застарілої інфраструктури та забезпечення підвищення якості послуг, які надаються населенню», – йдеться в повідомленні.
 
Відповідне  рішення прийнято урядом на засіданні 8 липня. Передбачено, що  залучення позики від ЄІБ для реалізації проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» та встановлення плати підприємствам-учасникам проекту за надання кредиту на рівні 0,01%.
 
Також затверджено проект розпорядження Президента України «Про делегацію України для участі у переговорах з ЄІБ». Метою створення делегації є проведення переговорів з ЄІБ щодо підписання Фінансової угоди.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», при Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, створили Громадську раду. Заступником її голови став експерт «України Комунальної» Олексій Кучеренко.
 
Коментарі (0)