ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїні обіцяють нові комплекси з переробки відходів

Україні обіцяють нові комплекси з переробки відходів

До кінця 2013 року в Україні планують побудувати 5 нових комплексів з переробки ТПВ. У більш довгостроковій перспективі такі комплекси можуть з'явитися у кожному регіоні країни.

Державне підприємство «Укрекоресурси» до кінця поточного року планує відкрити комплекси з переробки твердих побутових відходів у 5-ти українських містах. Про це повідомив директор держпідприємства Дмитро Радіонов на презентації нового виробничого комплексу з сортування відходів у Києві, інформує «УНІАН».

«Ми хочемо запустити аналогічні проекти у кожному регіоні України. А до кінця 2013 року ми плануємо запустити ще 5 проектів з сортування та переробки відходів – у Дніпропетровську, Криму, Миколаєві, а також у Львові та Слов'янську», - сказав пан Радіонов.

За його словами, інвестори готові вкладати кошти у подібні проекти, а єдине, що їх відштовхує – це невпевненість щодо кількості та регулярності надходження вторсировини. Пан Радіонов також запевнив, що «Укрекоресурси» як державне підприємство буде гарантувати інвесторам такі надходження.

Як раніше повідомлялося, у поточному році «Укрекоресурси» планує інвестувати як мінімум 100 млн грн на потужності зі збору, заготівлі та утилізації вторсировини. За інформацією Дмитра Радіонова, це будуть капітальні витрати із залученням кредитних ресурсів. Наразі, підприємство вже отримує пропозиції від банків щодо дешевого кредитування таких проектів.

Довідка:

Державне підприємство «Укрекоресурси» створено у 2001 році. Воно є єдиним уповноваженим підприємством, яке відповідає за побудову на загальнонаціональному рівні системи збору та утилізації відходів як вторинної сировини, а також за організацію системи роздільного збору твердих побутових відходів. За попередніми даними, чистий прибуток підприємства у 2012 році склав понад 27 млн грн, доходи – понад 120 млн грн.

 
Коментарі (0)