ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНа Буковині зростає обсяг сміттєзвалищ

На Буковині зростає обсяг сміттєзвалищ

Буковина потерпає від сміттєзвалищ: їхній обсяг за рік збільшився вдвічі, окрім того більшість з полігонів не відповідає нормам безпеки.

У Чернівецькій області за останніх 10 років площа сміттєзвалищ зросла удвічі. Щороку буковинці викидають майже 180 тис. тонн сміття, - інформує ZIK.

«Зі 180 тисяч тонн сміття, половина відходів припадає на місто Чернівці, – заявила прокурор Чернівецької міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Юлія Шановська. – Утилізується або переробляється лише 37 тисяч тонн сміття. Всі інші відходи забруднюють землю і водні ресурси».

Окрім того, більшість сміттєзвалищ, які є в області, не відповідають нормам безпеки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Департамент екологічної безпеки Міністерства екології та природних ресурсів оцінює концентрацію в Україні всіх видів відходів обсягом близько 35 млрд т, причому 2,6 млрд т є високотоксичними. Щорічно за даними Міністерства загальний обсяг побутових відходів збільшується на 50 млн куб.м. або 14 млн т (300-400 кг в рік на людину), а промислових відходів - на 175 млн куб.м. Ці показники є одними з найвищих у світі. Фактично, твердими побутовими відходами зайнято більше 160 тис. га українських земель.

 
Коментарі (0)