ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїні прогнозують скорочення споживання газу вдвічі

Україні прогнозують скорочення споживання газу вдвічі

У «Нафтогазі» планують через кілька років скоротити споживання газу вдвічі. Реалізувати такий план у компанії мають намір за допомогою енергозберігаючих програм.

НАК «Нафтогаз України» розраховує скоротити споживання природного газу населенням вдвічі – на 10 млрд куб м через 5 років. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «РБК-Україна».

«Для України цілком можливо скоротити споживання газу на опалення і на потреби населення на 10 млрд куб. м. згідно з нашим планом, який ми розробляли і аналізували, за нашими оцінками, це приблизно 5 років», - заявив він.

Досягти зниження споживання газу пан Коболев планує за допомогою реалізації енергозберігаючих програм.

«Зараз населення споживає приблизно 21 млрд куб. м газу, тобто скорочення споживання газу в два рази за п'ять років - це цілком реальна цифра», - підсумував очільник «Нафтогазу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» не збирається купувати російський газ аж до кінця року. Зазначається, що наразі в ПСГ достатньо палива, а відновлення закачування «блакитного» палива можливе лише в наступному році і тільки за умови привабливої ціни.

 
Коментарі (0)