ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїні пропонують механізм повного забезпечення лічильниками

Україні пропонують механізм повного забезпечення лічильниками

НКРЕКП пропонує на законодавчому рівні врегулювати механізм забезпечення 100% комерційного обліку у сферах теплопостачання та водопостачання. Відповідні заходи дозволять забезпечити раціональне використання ресурсів.

В Україні можуть на законодавчому рівні врегулювати механізм забезпечення 100% комерційного обліку у сферах теплопостачання та водопостачання. Відповідний законопроект «Про комерційний облік у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, надання комунальних послуг» розробила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, передає прес-служба НКРЕКП.

«Запропонований проект закону визначатиме правові, економічні та організаційні засади забезпечення 100% комерційного обліку у сферах теплопостачання та водопостачання, забезпечить раціональне використання водних ресурсів, паливно-енергетичних ресурсів та захист прав споживачів у сфері комунальних послуг», – йдеться в повідомленні.

За інформацією НКРЕКП, в умовах підняття тарифів на комунальні послуги «важливим завданням є зменшення обсягів їх споживання із збереженням стандартів комфортного проживання у житлових приміщеннях. Цього можна досягти за рахунок проведення заходів з енергоефективності, де важливою частиною є комерційний облік».

Крім того, однією з умов надання Україні третього траншу макрофінансової допомоги в рамках майбутнього Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором є підвищення енергоефективності шляхом прийняття закону про облік тепла, що має містити чітко розподілені обов’язки і кінцеві терміни запровадження обліку.

До речі, Україна взяла курс на оснащення наявного житлового фонду засобами обліку газу, електричної та теплової енергії, гарячої та холодної води ще кілька десятиліть тому, однак досі в українців виникає питання – хто і за що має платити? «У.К.» пропонує відповідь.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Квітня 2015 p. 21:47
А что толку от этой возни, если все дома и сооружения в Киеве в порах и трещинах. О причине возникновения этих пор и трещин я писал раньше. Теперь тепло, входящее в квартиры, будет измеряться, но по прежнему сразу же выходить наружу через пористые стены.Это всё равно, что лёд в жару продавать при отсутствии холодильника.