ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїні «світять» кількасот мільйонів на купівлю французького газу

Україні «світять» кількасот мільйонів на купівлю французького газу

Міжнародна фінансова корпорація виділить «Нафтогазу» кількасот мільйонів доларів на купівлю природного газу у французького постачальника. У корпорації наголошують, що кредит буде надано для задоволення потреб України в газі протягом зими.

Міжнародна фінансова корпорація прийняла рішення про надання НАК «Нафтогаз України» кредиту в розмірі 200 млн євро на придбання газу у французької компанії Engie, передає «Уніан».

Зокрема, у корпорації відзначили, що відповідне рішення щодо надання «Нафтогазу» коштів на придбання природного газу було прийнято радою директорів.

Наразі кредитна угода очікує підписання.

У повідомленні МФК також зазначається, що кошти «Нафтогазу» потрібні для задоволення потреби України в імпортному газі протягом зимового сезону 2015-2016 років.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Антимонопольний комітет визнав російську газову компанію «Газпром» монополістом на ринку транзиту природного газу через територію України. Повідомляється, що російська компанія протягом 2009-2015 років постійно порушувала умови контракту з НАК «Нафтогаз України». В АМКУ наголосили, що «Газпром» ігнорував будь-які звернення щодо приведення умов співпраці до економічно обґрунтованих.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
25 Грудня 2015 p. 19:50
ТОВ "Київгаз" ДП "Київгазенерджи" тепер не зазначають у правій частині рахунку нараховану ними суму. Ця сума зазначається лише у лівій частині рахунку, тобто у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. Сума "до сплати" взагалі не зазначається ні у лівій, ні у павій частинах. Вважаю, що це робиться навмисно з метою подальших шахраювань та зловживань, оскільки дивлячись на праву частину рахунку не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму. У попередньому місяці споживачі отримали квитанції із штучно приписаним боргом. Тепер вони повинні їхати за свій рахунок у відділення "Київгазу" і доводити, що борг їм приписаний помилково.
Коля Пухов
25 Грудня 2015 p. 19:54
Я вообще думаю, что если компания, в частности Киевгаз , приписывает клиенту долг, а клиент докажет, что долга нет, то компания должна возместить клиенту моральный вред, а также оплатить время и другие расходы, потраченные клиентом для доказательства отсутствия долга.