ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїна безкоштовно забезпечує «ЛНР» водопостачанням

Україна безкоштовно забезпечує «ЛНР» водопостачанням

Україна не отримує грошей від «ЛНР» за послуги централізованого водопостачання. Однак, подача води на лінію розмежування буде здійснюватись і надалі.

Більше 90% питної води, яка видобувається на контрольованій Україною території Луганської області подається на окуповані території регіону. Однак, так звана ЛНР за водопостачання не платить. Незважаючи на це, українська влада і надалі забезпечуватиме централізованим водопостачанням окуповані території. Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає прес-служба губернатора.

За словами чиновника, влада не може припинити подачу питної води на лінію розмежування вогню, тому що нею користуються і мирні жителі.

«Мені багато разів радили повністю перекрити водопостачання на окуповану територію, яка не платить за це ні копійки. Однак воду п’ють не тільки бойовики й терористи, її споживають і нормальні люди — пенсіонери, діти чи інваліди, махнути на яких рукою ми не можемо. Тому доводиться качати за лінію розмежування воду, за яку нам навіть ніхто не скаже «дякую», - заявив губернатор.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наступними вихідними у кількох районах Одеси та приміських населених пунктах буде припинено централізоване водопостачання. Однак, відключення тимчасові і будуть здійснюватись у нічний час.

 
Коментарі (0)