ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна близька до електроенергетичної кризи

Україна близька до електроенергетичної кризи

Україна незабаром може зіштовхнутися з електроенергетичними проблемами. На думку експертів, масові відключенні світла в зоні АТО загрожують дефіцитом електроенергії загалом у країні.

Проблема електропостачання у зоні АТО торкнеться й інших регіонів країни у найближчому майбутньому. У цьому переконаний заступник генерального директора Центру досліджень енергетики Вадим Гламаздин, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, на Донбасі є багато підприємств, які потерпають через відсутність електроенергії.

Експерт повідомив, що, незважаючи на те, що потужності теплових теплоэлектростнаций у двох областях - Луганській та Донецькій - це 10-15% всієї електроенергії, яка виробляється в Україні, саме від цих регіонів залежить доля підприємств у інших областях.

«У нас склалася ситуація, яка на перший погляд локальна, але дуже швидко може вплинути на всю енергосистему України. Приміром, у Донецькій області є шахти, які видобувають 23,5 млн тонн вугілля, яке йде на роботу ТЕЦ і в Запорізькій, і Дніпропетровській областях. Якщо вони перестануть працювати, з'явиться дефіцит електроенергії»,- сказав він, додавши при цьому, що поки ця проблема не виходить за межі регіону.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, через бойові дій на Сході України часто страждають лінії електропередач. Станом на 10 червня лише у Донецькій області на невизначений час було знеструмлено 26 населених пунктів. Комунальники не могли відновити електропостачання через АТО.

 
Коментарі (0)