ГоловнаГоловнеЕлектроенергетикаУкраїна більш ніж на половину збільшила експорт електроенергії

Україна більш ніж на половину збільшила експорт електроенергії

Україна в січні-жовтні поточного року збільшила експорт електроенергії до 8,078 млрд кВт/год, що на 62% перевищує показники аналогічного періоду минулого року

Згідно з повідомленням Міністерства енергетики та вугільної промисловості найбільша частина експорту припадає на Білорусь 3,332 млрд кВт/год, а це більше 40% від загального експорту, далі йдуть Угорщина, на яку припадає 36,5% від загального експорту або 2,945 млрд кВт/год, в Польщу експортується більш 10,5% електроенергіі або 0,85 млрд кВт/год.

На останньому місці Молдова на яку пріходістя майже 9% загального експорту електроенергіі або 0,717 млрд кВт/год. Відзначимо, що експорт електроенергії на територію Російської Федерації не здійснювався.

Міненерговугілля також повідомляє, що в жовтні 2012 року на експорт було передано 0,922 млрд кВт/год електроенергії, що на 22,7% більше аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, що з 2010 року Україна перейшла на нову модель організації експортних поставок електроенергії, згідно з якою учасники ринку купують на аукціонах у оператора магістральних мереж Національної енергетичної компанії «Укренерго» доступ до трансграничних ліній електропередач, по яких власне і здійснюється експорт.

Джерело: УНІАН

 
Коментарі (0)