ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна буде відстоювати зміну транзитних контрактів

Україна буде відстоювати зміну транзитних контрактів

Україна у подальшому наполягатиме на зміні транзитних контрактів між «Нафтогазом» та «Газпромом». Київ прагне до співпраці українських транзитних операторів на основі європейського енергетичного законодавства

Україна докладатиме зусиль, щоб змінити транзитні контракти з російським «Газпромом». На цьому наголосив у ході брифінгу за підсумками тристоронніх переговорів у Берліні Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, передає «УНН».

«Ми будемо вживати заходів, щоб змінювати транзитні контракти, які ми маємо з «Газпромом». Відповідні звернення НАК «Нафтогаз» направляв російській стороні», - поінформував Міністр.

Він додав, що надалі Україна буде прагнути до співпраці українських транзитних операторів разом з європейськими на основі європейського енергетичного законодавства.

«У нас повинні бути відповідні контракти на приєднання, які дозволять інтегруватися української газотранспортної системи в європейську газотранспортну систему, а також отримувати газ з європейських хабів, використовуючи так званий грубий реверс», - зазначив Юрій Продан.

Як повідомляла «Україна Комунальна», в кінці липня НАК «Нафтогаз України» направив в російський ВАТ «Газпром» пропозицію про перегляд укладеного у 2009 році контракту про транзит російського газу через українську ГТС. Вітчизняний газовий монополіст звинувачує східного контрагента в тому, що він протягом цих років не виконує викладене в транзитному контракті вимога «transit or pay».

 
Коментарі (0)