ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна чекає на імпортне вугілля

Україна чекає на імпортне вугілля

Влада України активно шукає шляхи поповнення ТЕС вугіллям. Зокрема, планується поставляти вугілля з-за кордону. Хоча, з яких саме країн імпортуватиметься «чорне золото» у Міненерго не повідомляють.

Україна поставлятиме вугілля з-за кордону. Орієнтовні поставки палива складатимуть 300 тис. тонн щомісячно. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє прес-служба відомства.

Таких об’ємів, на думку уряду, має вистачити для забезпечення внутрішньодержавних потреб та припинення практики віялових відключень, які були спричинені гострим дефіцитом «чорного золота».

«Більша частина виробництва електроенергії здійснюється за рахунок спалювання вугілля. У нас більше 60 шахт залишилися на території, підконтрольній бойовикам, тому запаси вугілля почали спрацьовуватись, і понад 25 блоків ТЕС працюють з мінімальними навантаженням», - наголосив Володимир Демчишин.

Крім цього, вирішується питання щодо поставок вугілля із державних підприємств Луганської та Донецької областей, якого на окупованій території до 3 млн тонн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина можуть зняти з посади. Це станеться в тому випадку, якщо Міністр не візьме під контроль своє відомство та галузі енергетики та вугільної промисловості. Для виконання цього завдання пану Демчишину дають місяць.

 
Коментарі (1)
Вася
03 Січня 2015 p. 12:37
Если покупать донецкую продукцию и платить за неё деньги, то шахтёры будут получать зарплату и будут покупать товары и не будут голодать, в бюджет ДНР пойдут налоги а значит пойдет зарплата учителям и врачам, будут пенсии, а значит жизнь наладится и всё будет хорошо даже при такой власти. А Украина не может без донецкой валюты. Без неё в Украине гиперинфляция. А тогда встаёт вопрос, а нахрена Донбасу Киев ???? Если открыть границы для донецких товаров, то вся валюта пойдет в Донбас! А что же Киев будет дерибанитьт???Поэтому нельзя покупать донецкие товары, нельзя платить пенсии, надо что бы там был голод и холод, что бы люди возмутились властью и захотели опять под Киев.