ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна допускає відновлення імпорту російського газу

Україна допускає відновлення імпорту російського газу

Україна теоретично може повернутися до імпорту природного газу з Росії, втім лише в тому разі, якщо будуть сильні морози протягом довгого періоду. Наразі ж, зазначають в «Нафтогазі», відновлювати купівлю російського газу не планується

У НАК «Нафтогаз України» допускають відновлення імпорту природного газ з Російської Федерації лише в тому випадку, якщо будуть спостерігатися сильні морози протягом довготривалого періоду. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв у Давосі, передає «Телеграф».

Він зазначив, що розгортання подій таким чином теоретично можливе.

«Теоретично проблемним моментом для української ГТС завжди був кінець лютого», - сказав він.

Втім, наразі повертатися до закупівлі «блакитного» палива в РФ Україна не планує. Поміж тим, станом на ранок п'ятниці обсяги імпортованого газу з Європи становили близько 40 млн куб. м на добу, а підйом газу зі сховищ – близько 90 млн куб. м.

«Зараз купуємо весь газ на європейському ринку. Поки міняти тактику придбання ми не бачимо необхідності. Тим більше беручи до уваги більш вигідні ціни в Європі», - наголосив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго відстоює право керувати зберіганням та транспортуванням газу. У відомстві наголошують, що «Нафтогаз» повинен займатися лише поставками та трейдингом «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)