ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Україна готова до опалювального сезону на 90%

Україна готова до опалювального сезону на 90%

Станом на 18 вересня Україна готова до осінньо-зимового опалювального сезону на 90%, а запаси палива на ТЕС і ТЕЦ стабільно високі

Станом на 18 вересня Україна готова до осінньо-зимового опалювального сезону на 90%, а запаси палива на ТЕС і ТЕЦ стабільно високі. Про це прем'єру Денису Шмигаль доповіли на засіданні Антикризової енергетичного штабу, передає Урядовий портал.

Відзначається, що в рамках засідання обговорювалися питання готовності теплопостачальних організацій до опалювального сезону.

У засіданні, крім прем'єра, також взяли участь в.о. глави Міненерго Ольга Буславец, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, нардепи, керівництво енергетичних підприємств, а також в режимі онлайн приєдналися глави ОДА.

"Всі українські сім'ї, дитячі садки, школи та лікарні взимку повинні бути забезпечені теплом. У нас є для цього всі умови. Сьогодні ми бачимо стабільно високі запаси палива на ТЕС і ТЕЦ, маємо рекордні запаси газу ", - заявив Шмигаль.

Він доручив головам ОДА, Міністерству розвитку громад і територій, Міністерству енергетики, Фонду держмайна і НАК "Нафтогаз України" оперативно вирішити питання з проблемними ТЕЦ.

За підсумками засідання Шмигаль також доручив главам обласних держадміністрацій щотижня проводити наради з підготовки до опалювального сезону і доповідати про їх результати Міненерго.

 

 
Коментарі (0)