ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна готова до участі в туркменських магістральних проектах

Україна готова до участі в туркменських магістральних проектах

Україна хоче брати участь в магістральних проектах в рамках будівництва газопроводу за маршрутом Туркменістан – Афганістан – Пакистан – Індія. Також є домовленість про поставки Туркменістану 1500 вагонів рухомого складу.

Україна готова до участі у проектах будівництва магістральної залізничної дороги та лінії електропередач, яка буде реалізована в рамках будівництва газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан - Індія. Про це заявив Віце-прем'єр міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, під час зустрічі із Віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Сатликом Сатликовим та Віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Шамухамметом Дурдилиєвим, передає прес-служба Мінрегіону.

Зокрема, пан Зубко нагадав про успішне завершення та відкриття разом з Віце-прем’єром Шамухамметом Дурдилиєвим проекту зведення комплексу очисних споруд в Ашхабаді.

«Україна зацікавлена у продовженні цього проекту та розширення потужностей  з 300 до 600 тис. м3. Ми також зацікавлені у реалізації проектів будівництва метрополітену та будівництві доріг», - сказав Міністр.

Також, під час зустрічі домовилися щодо планів поставки Туркменістану 1500 вагонів рухомого складу, з яких на 750 вже проголошений тендер.

Туркменська експертна комісія  зараз вивчає можливість відповідних поставок на українському підприємстві Крюківський вагонобудівний завод.

«Туркменістан зацікавлений у поставках з України автомобільного транспорту, а також у виконання замовлень по виробництву нестандартних вагонів рухомого складу. Ці вагони будуть використовуватись на залізниці вздовж газопроводу ТАПІ», - зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, Німеччина має намір профінансувати модернізацію українських тепловозів. Це дозволить подовжити термін їхньої експлуатації на 20 років та забезпечити вантажні перевезення на неелектрифікованих ділянках сходу України.

 
Коментарі (0)