ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнські тепловози модернізують за німецькі кошти

Українські тепловози модернізують за німецькі кошти

Німеччина має намір профінансувати модернізацію українських тепловозів. Це дозволить подовжити термін їхньої експлуатації на 20 років та забезпечити вантажні перевезення на неелектрифікованих ділянках сходу України.

Німеччина планує профінансувати реалізацію програм з реформування залізничної галузі для модернізації українських тепловозів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

«Німецька сторона зацікавлена у фінансовій, технічній, інноваційній та інших видах співпраці з Україною і сподівається на стабільний розвиток транспортної галузі, оскільки результативність реформ забезпечує інтерес до них з боку європейської спільноти», - сказав державний секретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ханс-Йоахім Фухтель.

На його думку, реформа залізничної галузі  є ключовою для України.

Зокрема, модернізація тепловозів дозволить зменшити шкідливі викиди до навколишнього середовища.

Примітно, метою візиту німецької урядової делегації було, поряд із прискоренням надання допомоги від Німеччини, на власні очі побачити, де буде здійснюватися модернізація українських локомотивів.

Відтак, в рамках реалізації даного проекту планується модернізація 40 тепловозів серії 2ТЕ116, що дозволить подовжити термін їхньої експлуатації на 20 років, забезпечити обсяги вантажних перевезень на неелектрифікованих ділянках Донецької та Придніпровської залізниць.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» розраховує у наступному році відреставрувати залізничну інфраструктури та потяги за 20 млрд грн. Цьогоріч на аналогічні цілі було витрачено в десять разів менше.

 
Коментарі (0)