ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна готова реалізовувати проект Південного газового коридору

Україна готова реалізовувати проект Південного газового коридору

Україна готова надати потужності своєї ГТС для Південного газового коридору.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко повідомив, що Україна має намір взяти участь у реалізації проекту Південного газового коридору, через який каспійський газ постачатиметься до країн Європи. Про це він заявив у ефірі телеканалу «Інтер», - інформує прес-служба Міненерговугілля.

Міністр підкреслив, що Україна розглядає реалізацію Росією проекту «Південний потік» як проблему для української газотранспортної системи, але вживає заходи для можливого завантаження своєї ГТС каспійським газом.

«Проект «Південний потік» - для нас проблема, оскільки якщо він буде реалізований – забере об’єми з нашої ГТС. Але я вчора проводив переговори у Туреччині щодо можливої нашої участі у програмі Південного газового коридору – це газ з Азербайджану через Туреччину до Європи. Ми вже подали офіційну заявку консорціуму «Шах Деніз», де показали переваги нашої газотранспортної системи. Тут ми проводимо політику по запуску газу через нашу ГТС і наші сховища до Європи. Тому у російських колег своя політика, а у нас своя з цього питання», - підкреслив Юрій Бойко.

 
Коментарі (0)