ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнську ГТС планували викупити

Українську ГТС планували викупити

Українському уряду пропонували варіант викупу газотранспортної системи, проте він не є вигідним для держави.

Про це сказав в ефірі одного з українських телеканалів міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, - інформує УНН.

Міністр наголосив, що український уряд готовий до будь-якої форми співробітництва з російськими колегами, але це має бути «на рівних - 50/50». «Тому багато пропозицій наших російських колег залишилися нереалізованими, оскільки ми не бачили там рівності і через це ми не змогли їх прийняти», - сказав він.

«У нас ідуть більш прагматичні питання, пов'язані з роботою газотранспортної системи, з об'ємами, які ми купимо, з власністю самої ГТС. Це справді є, нам пропонували варіант викупу її. Але він для нас – невигідний», - розповів Юрій Бойко.

Нагадаємо, Юрій Бойко раніше повідомляв, що український уряд готовий судитися у міжнародному суді з «Газпромом»  стосовно зменшення закупівель російського газу. Він наголосив, що український уряд буде діяти тільки в інтересах держави. «Ми абсолютно праві і ми будемо діяти так, що це відповідає нашим національним інтересам. Будемо це відстоювати в Стокгольмі або в Лондоні, або в Парижі. У нас іншого виходу немає», - сказав він.

Юрій Бойко підкреслив, що Україна не може зупинити шахти і звільнити своїх людей, щоб купувати надто дорогий природний російський газ.

 
Коментарі (0)