ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна готова віддавати борги МВФ

Україна готова віддавати борги МВФ

Якщо МВФ погодиться з нашими підходами, то програма кредитування реалізовуватиметься так, як було домовлено раніше.

Україна буде віддавати борг Міжнародному валютному фонду з бюджету. Про це Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив сьогодні на брифінгу.

«Звісно, будемо повертати за рахунок наших коштів, адже ми не візьмемо їх із кишень тих, хто їх розтратив. Будемо повертати за рахунок бюджету із наших з вами кишень. Повернемо, але не це питання було головним на переговорах», – наголосив Микола Азаров.

За словами прем’єра, усі добре розуміють, що Україна перебуває не в тій ситуації, коли на будь-яких умовах ми будемо вмовляти чи випрошувати гроші.

«Коли говорив наш Прем’єр-міністр, до цього скептично ставилися. Коли про це говорить віце-президент Світового банку, що Україна прекрасно впорається зі своїми зобов’язаннями. Вірять. Хотілося б, щоб і Прем’єр-міністру вірили, бо він краще знає ситуацію у країні. Ще раз підкреслю, нам важко, але з усіма зобов’язаннями ми розрахуємося», – зазначив він.

Голова уряду сказав, що перемовини з МВФ проходили з виконання цієї програми, яка була підписана з цією організацією. І МВФ, за словами Миколи Азарова, дуже добре розуміє, що коли світова економіка перебуває в такій нестабільній стадії, то вимагати від України, щоб вона ще більше затягнула пояси і таким чином створила у країні кризові явища, не можна.

«Таке розуміння у МВФ є. Друге, що дуже важливо, ми вкотре донесли до відома МВФ і представників Світового банку, що не можна перекладати на плечі громадян тяжкі зобов’язання платити за завищеним тарифом на газ. Потрібно провести серйозну роботу з модернізації, зменшення затрат, переглянути ціни на російський газ, збільшити видобуток власного газу. Тобто, реалізувати комплексну програму та на її базі розглядати питання ціни», – зазначив прем’єр.

«Ми ні в кого не збираємося нічого вимолювати. І не збираємося виконувати ніяких неможливих для нас умов. Ми розрахували рік 2012 і 2013. Ми розрахуємось за всіма своїми зобов’язаннями, вони у нас закладені в бюджеті» – зазначив прем’єр.

Тому, за його словами, якщо МВФ погодиться з нашими підходами, то програма кредитування реалізовуватиметься так, як було домовлено раніше. А якщо не згодиться, наголосив він, то Україна й далі буде дивитися на життя оптимістично та здійснюватиме співпрацю.

Джерело - УНН

 
Коментарі (0)