ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна готується до «енергетичних» ударів

Україна готується до «енергетичних» ударів

Україна не виключає жодного з варіантів подальшого розвитку газових стосунків з РФ, тому наразі на законодавчому рівні проробляються плани забезпечення належного функціонування паливно-енергетичного комплексу країни.

Україна розпочала на законодавчому рівні підготовку до будь-якого сценарію розв’язання газового питання. На цьому наголосив голова кризового енергетичного штабу, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію, котра сталася у паливно-енергетичному комплексі країни, опісля провалу газових переговорів з РФ, - зазначає прес-служба Мінрегіону.

«Сьогодні ми маємо бути готовими до будь-якого сценарію розв’язання газового питання, оскільки воно лежить не в економічній, а в політичній площині. Вже підготовлено законопроект про введення надзвичайного стану в енергетичному секторі, але його ще має ухвалити парламент, який і вирішить, коли і за яких умов надзвичайний стан буде оголошений», - підкреслив він.

Пан Гройсман пояснив, що кризовий енергетичний штаб створений урядом через виклики, які потребують особливої системи управління і він має знайти усі можливі шляхи забезпечення належного функціонування паливно-енергетичного комплексу країни, особливо в осінньо-зимовий період.

Також він додав, що формування має вирішити питання створення запасів газу у сховищах, зменшення його споживання, збільшення власного газового потенціалу, заміни газу альтернативними видами палива, налагодження реверсного постачання газу з Європи та інші питання.  

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що впровадження всіх необхідних заходів – «це тривалий процес, але країна має пройти цей шлях».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, опісля провалу газових переговорів з РФ напочатку тижня, український уряд створив кризовий енергетичний штаб. Його очолив Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман, на посаду заступника призначено Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.

У середу, 18 червня, урядом був погоджений законопроект щодо введення надзвичайного стану в українській енергетиці, який 16 червня доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості та Міністерству юстиції підготувати Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

 
Коментарі (0)