ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУкраїна готується до підтоплення

Україна готується до підтоплення

Українські рятувальники готуються до можливого підтоплення. Зокрема, під загрозою знаходиться Одещина.

14 лютого 2014 року Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул провів виїзне засідання оперативного штабу на Дунаї у районах можливого підтоплення. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

За інформацією Українського гідрометцентру, в найближчі дні очікується підвищення температури до +11 на більшій частині території країни. У південних областях та Криму прогнозують опади, переважно у вигляді дощу. Різке потепління може призвести до передчасного формування весняного паводка. За попередньою оцінкою в зону підтоплення на Одещині можуть потрапити Ізмаїльський, Кілійський та Ренійський райони, а саме 12 населених пунктів, в яких проживають більше 10 тис. осіб, чотири морські порти і близько 120 км автодоріг.

Віце-прем'єр-міністр поставив завдання підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій та Одеської обласної держадміністрації для прогнозування розвитку гідрологічної обстановки на українській ділянці Дунаю та оперативного інформування посилити моніторинг рівня води в Дунаї. Також активізувати проведення невідкладних робіт на гідротехнічних спорудах. На найбільш небезпечних ділянках, де існує загроза прориву водозахисних дамб та інших гідротехнічних споруд, виставити спостережні пости.

Наразі працює Міжвідомчий штаб. За завданням Уряду до 7 лютого у всіх регіонах було оновлено регламенти взаємодії рятувальників, комунальних служб, підрозділів водного господарства. До 14 лютого у всіх регіонах будуть проведені спільні навчання з відпрацювання дій при різкому підйомі рівня води.

Крім того, створено резерв паливно-мастильних матеріалів, мішків та матеріалів для проведення робіт по зміцненню водозахисних дамб в небезпечних місцях. Всі служби і формування цивільного захисту Одещини приведені в готовність до протидії негативних наслідків паводка. Для ліквідації льодових заторів у запасі достатньо вибухових речовин і засобів підриву.

Нагадаємо, у вересні минулого року на Одещині після сильних злив залишились підтопленими 5 населених пунктів, були тимчасово відселено понад півтисячі осіб, а рятувальникам довелося відкачати понад 14 тис. кубометрів води з вулиць та подвір’їв.

 
Коментарі (0)