ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна хоче домовитись з Москвою про знижку на газ

Україна хоче домовитись з Москвою про знижку на газ

Україна планує провести переговори з Москвою щодо надання останньою знижки на поставки природного газу на літній період. У Мінрегіон ж вважають погрози РФ про відмову у знижці - переддоговірною підготовкою.

Українська влада має намір провести переговори з Москвою щодо поставок природного газу після завершення дії «зимового пакету» 1 квітня. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Інтерфакс-Україна».

Відтак, Міністр вважає погрози зі сторони Російської Федерації щодо відмови надання знижки на «блакитне» паливо переддоговірною підготовкою.

«Спробуємо знову провести повномасштабні переговори з залученням європейських партнерів. Попередні переговори були вкрай складні. Ви бачите, які заяви робляться... Це тільки перші кроки», - сказав сьогодні пан Демчишин.

Крім цього, очільник Міненрго повідомив, що обговорювати ціну на газ на літній період – рано. На його думку, ринок працює на користь української сторони.

«Переговори тільки починаються, з'явилися нові особи з боку ЄС, української сторони. Зараз говорити, якими будуть умови, дуже рано. У будь-якому випадку, ринок працює на нашу користь. Падіння ціни нафти сприяє тому, що ціна газу буде істотно нижчою, ніж та, яка була раніше», - резюмував Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Російська Федерація не надаватиме Україні знижку на купівлю природного газу з 1 квітня. Водночас, Москва заявляє, що поставки російської електроенергії в Україну здійснюється за російськими цінами задля забезпечення світлом Криму.

 
Коментарі (0)