ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКомпанії збільшили заборгованість перед «Нафтогазом»

Компанії збільшили заборгованість перед «Нафтогазом»

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ збільшилась майже на 3 млрд грн та складає 23 млрд грн.

Станом на 14 квітня 2015 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 23 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 2,9 млрд грн (14,7%). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАКу.

Згідно з повідомленням, зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого у березні поточного року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.
 
Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 70% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 22%, борг прямих промислових споживачів — близько 8%.
 
Примітно, заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 1,3 млрд грн (60%). Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, загальний борг якого складає майже 3,5 млрд грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», тарифи на газ для промисловості будуть переглядати щомісяця. Відповідне доручення уряд дав Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.
 
Коментарі (0)