ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна має кошти на газ для наступного опалювального сезону

Україна має кошти на газ для наступного опалювального сезону

Україна має достатньо фінансів для закупівлі природного газу на наступний опалювальний сезон. Завдяки наявним ресурсам, «блакитне» паливо можна придбати за найнижчою ціною у період міжсезоння.

Україна має у своєму розпорядженні фінансовий ресурс для здійснення закупівель газу на наступний опалювальний сезон. Кошти наявні, завдяки прийняттю Верховною Радою необхідного пакету законів. Про це повідомила Міністр фінансів Наталія Яресько під час Години запитань до Уряду.

«Я вітаю ухвалення Верховною Радою законопроекту №3388, завдяки чому ми зможемо підписати угоди щодо 5-річного поновлюваного кредиту від Світового банку на 500 млн дол. Разом з раніше підписаною угодою на 300 млн дол. від ЄБРР і угодою з МВК на 200 млн дол. ми отримали можливість за рахунок міжнародних фінансових організацій залучити фінансові ресурси обсягом до 1 млрд дол. для закупівлі природного газу від європейських постачальників», - зазначила вона.

Таким чином, за словами пані Яресько, Україна вперше в історії має ресурс закупити газ за найнижчими цінами у період міжсезоння і закачати повний обсяг «блакитного» палива.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, запаси газу в українських підземних сховищах скоротилися на 0,29%. Так, протягом минулої доби, Україна відібрала з ПСГ 90,08 млн куб. м газу.

 
Коментарі (0)