ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна має найсучасніші розробки в галузі енергоефективності - Азаров

Україна має найсучасніші розробки в галузі енергоефективності - Азаров

Прем’єр-міністр підкреслив, що під час ознайомлення з розробками Інституту йому представили програму, яка охоплює 24 регіони України.

Україна має найсучасніші розробки в галузі енергоефективності. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров після відвідання Інституту технічної теплофізики НАН України та виставки «Енерго та ресурсозабезпечення», інформує прес-служба Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Прем’єр-міністр підкреслив, що під час ознайомлення з розробками Інституту йому представили програму, яка охоплює 24 регіони України. Її реалізації дозволить державі зекономити 4 млрд. кубометрів природного газу в рік. Однак для її виконання необхідно вкласти 24 млрд грн.

Тому Прем’єр-міністр закликав науковців удосконалити цей документ, зокрема в частині її максимального здешевлення. «Перед керівництвом Інституту ми ставимо питання максимального здешевлення запровадження таких технологій», - зазначив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що серійне виготовлення енергозберігаючого обладнання дозволить знизити його вартість.

Водночас Глава Уряду зауважив: там, де можливо, необхідно максимально запроваджувати енергозберігаючі технології, та максимально скорочувати споживання дорогого російського газу. «Енергозберігаючі технології необхідно запроваджувати у житлово-комунальному господарстві, бюджетній сфері, промисловості, всюди, де можна скорочувати споживання дорогого російського газу, – необхідно реалізовувати такі технології», - зазначив він.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд максимальну увагу приділяє питанням енергоефективності, енергозбереження та нагадав, що ті, хто запроваджує енергоощадні технології, звільняється на 10 років від сплати податку на прибуток.

Ольга Туча

 
Коментарі (0)