ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна має намір «переграти» газові контракти

Україна має намір «переграти» газові контракти

«Газові» відносини між Києвом на Москвою продовжують напружуватися. «Нафтогаз» запропонував «Газпрому» переглянути контракт, адже українська сторона не визнає нову ціну на «блакитне» паливо.

Пропозицію з перегляду контракту надіслала російському «Газпрому»  НАК «Нафтогаз». Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі підприємства.

«Нафтогаз» пропонує  Москві врегулювати суперечливі питання договору, укладеного 2009 року. Загалом таких положень кілька, однак головна - щодо ціни на газ. Україна наполягає на поверненні вартості палива на рівні 268 дол. за тис. кубометрів. І вважає суму боргу значно меншою, ніж нарахував «Газпром». 

Станом на 1 квітня сума боргу за придбаний НАК природний газ склала 2,2 млрд дол., з яких 1,7 млрд було накопичено на початок квітня цього року. До речі, у «Нафтогазі» також порахували, скільки їм винні. Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 22,4 млрд грн.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», російський уряд скасував пільгове мито на газ для України. Це передбачає підвищення ціни на паливо на 100 доларів. Відповідно, ціна на «блакитне паливо» складатиме до 485 дол. за тис. куб. м. Така ціна на газ є однією з найвищих в Європі.

 
Коментарі (0)