ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна може «пережити» зиму з власною електрикою та без відключень

Україна може «пережити» зиму з власною електрикою та без відключень

Енергосистема України стабільна і готова до очікуваного зниження температури. Якщо не буде форс-мажорів в електрогенерації, пройти зиму вдасться з власними потужностями і без віялових відключень.

Енергосистема України стабільна  і повністю готова до очікуваного зниження температури повітря. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Станом на сьогодні у нас більші запаси газу та вугілля, ніж на аналогічний період минулого року, перебоїв з поставками наразі не очікуємо. Завдяки здійсненій роботі влітку більше блоків ТЕС та АЕС готові до роботи, збільшено можливості завантаження АЕС. Якщо в електричній генерації не буде форс-мажорів, ми зможемо пройти зиму з власними потужностями, і не будемо  повертатися до теми віялових відключень», - зауважив Міністр.

Примітно, наразі Україна повністю зупинила імпорт електроенергії. Втім, при виникненні дефіциту потужностей власного виробництва є можливість для його тимчасового використання.

«Імпорт електроенергії на цей момент зупинено, ми не замовляємо потужностей в Росії. Ми використовуємо імпорт як крайній захід, по максимуму завантажуючи власні потужності»,  - наголосив пан Демчишин.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго пропонує продовжити контракт на поставки електроенергії в Крим на наступний рік. У відомстві вважають, що таким чином сприятимуть поверненню півострова до складу України.

 
Коментарі (0)