ГоловнаВибір редакціїВодопостачанняУкраїна може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води

Україна може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води

Україна вже за кілька десятків років може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води, про це заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька
Україна вже за кілька десятків років може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води, про це заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, повідомляє пресслужба відомства.
 
"Сьогодні почали прийматися рішення, які дозволять покращити ситуацію - це обмеження використання фосфатів у миючих засобах та деяких пестицидів (це, наприклад, хлорпірифос). Проте нам потрібно активніше впроваджувати у себе європейські норми. Це не питання євроінтеграції, це питання виживання", - сказала Магалецька.
 
Вона пояснила, що в Україні діють застарілі норми якості води, які, до того ж, не виконуються постачальниками, а 23 показники взагалі не контролюються.
 
"Наші норми потребують якнайшвидшої модернізації з використанням досвіду Європейського Союзу. Держпродспоживслужба підтримує адаптацію українського законодавства до європейських норм", - додала Магалецька.
 
 
Коментарі (0)