ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїна на дев'ятому місці за кількістю виробленого сміття

Україна на дев'ятому місці за кількістю виробленого сміття

Україна опинилася серед найбільших виробників сміття в світі - наша країна посіла дев'яте місце.

Україна опинилася серед найбільших виробників сміття в світі - наша країна посіла дев'яте місце.

Список очолила Канада, там на одного жителя припадає близько 36 тонн сміття. Далі йде Болгарія - майже 27 тонн, і США - 26 тонн.

В Україні на кожного жителя виробляється по 11 тонн сміття в рік. Такі дані наводить агентство 24/7 Wall Street.

Раніше на телеканалі «Україна» повідомляли про те, що великий обласний центр на заході нашої країни - Рівне - виявився на межі справжньої сміттєвої катастрофи. Місцева звалище переповнена, а завод, де відходи переробляли, закрили.

Нагадаємо, на початку липня парламентарії зареєстрували законопроект №10411 «Про управління відходами», пише Обозреватель. Його автори - фахівці Мінекономіки та природних ресурсів. У проекті закону багато нововведень. Одне з них - значне збільшення розмірів штрафів за різні види порушень.

Так, наприклад, якщо водій автомобіля або пасажир автобуса, тролейбуса чи трамвая викинув з вікна недопалок або пакет (обгортку від цукерки, інше), то йому доведеться заплатити штраф у розмірі від 1700 до 2550 гривень.

Штрафуватимуть і при недотриманні правил поводження з відходами та їх вивезенням. Для громадян сума такого штрафу складе від 1700 до 6800 грівеень, для керівників підприємств - від 4250 до 8500 гривень.

 

 
Коментарі (0)