ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаУкраїна наближається до падіння енерговидобутку

Україна наближається до падіння енерговидобутку

Україну чекає серйозне падіння обсягів видобутку енергоресурсів. За словами експертів, вітчизняні родовища нафти і газу вичерпані на 60-70%, а нових достатньо великих - не виявлено.

Українські родовища нафти і газу вичерпані на 60-70%, тому в найближчій перспективі країну чекає серйозне падіння обсягів видобутку енергоресурсів. Про це заявив експерт з питань енергетики Сергій Дяченков в ефірі радіостанції «Голос Столиці».

«Геологи кажуть, з приводу континентального видобутку, що Україні вдасться просто утримати добування, яка зараз ведеться - я говорю зараз про період до 2030 року - на тому рівні, який є. Оскільки ті родовища, які зараз розробляються, зношені на 60-70%. Тому Україну в досить близькій перспективі чекає серйозне падіння обсягів видобутку», - сказав він.

При цьому експерт зазначив, що геологічні пошукові роботи не виявили достатньо великих нових родовищ.

Читайте також: Україна збагачується нафтогазовими родовищами

«Все це родовища середнього і дрібного рівня за геологічними мірками. Тепер щодо їхньої інвестиційної привабливості. Військові дії на сході країни - це фактор, який буде дуже стримувати прихід інвесторів. Що стосується більш професійних деталей, оскільки мова йде про невеликі родовища, то одна з ключових проблем там - це інфраструктура», - додав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на відновлення об'єктів газовидобутку, пошкоджених в результаті бойових дій на Донбасі, потрібно щонайменше 100 млн грн.

«У нас в Луганській області є промислові об'єкти і, на жаль, ми також понесли втрати. На сьогодні наші бурові (установки - ред.) постраждали від пограбування. Вивезено обладнання, транспорт, паливо, вагончики, де проживали робітники. Загальний збиток зараз підрахувати складно, але він буде становити не менше 100 мільйонів гривень», - зазначив голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Костюк.

Окрім того, він додав, що через бойові дії країна щодоби втрачає 200 тис. кубометрів газу.

 
Коментарі (0)