ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна націлилася на реекспорт російського газу

Україна націлилася на реекспорт російського газу

«Нафтогаз» радить «Газпрому» включити в новий контракт можливість реекспорту російського газу. Крім того, наразі триває доопрацювання проекту балансу надходження та розподілу газу в країні.

НАК «Нафтогаз України» на переговорах з ВАТ «Газпром» пропонує виключити з чинного контракту на постачання природного газу заборону на його реекспорт держхолдингом. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Звичайно ж (можливість реекспорту - ред.) є в наших пропозиціях», - сказав він.

Юрій Продан також повідомив, що фінансовий план «Нафтогазу України» може бути розглянутий Кабінетом Міністрів на засіданні 18 червня; наразі документ проходить узгодження з Мінфіном та Мінекономіки.

Крім того, наразі триває доопрацювання проекту балансу надходження та розподілу газу в країні на 2014 рік. Загальний обсяг імпорту газу в поточному році може скласти 25-27 млрд куб. м.

Нагадаємо, діючий контракт між «Нафтогазом» і «Газпромом» від 19 січня 2009 року забороняє українському держхолдингу здійснювати реекспорт газу, який надходить в країну за цим договором.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» направила ВАТ «Газпром» проект додаткової угоди, яка дозволить врегулювати всі спірні питання в частині імпорту російського газу.

 
Коментарі (0)