ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна нарощує обсяги транзиту газу в Європу

Україна нарощує обсяги транзиту газу в Європу

Україна за липень транспортувала до країн Європи близько 7 млрд кубометрів газу. Крім цього, українська сторона сподівається на виконання заявки від «Газпрому» на транспортування близько 250 млн куб. м. «блакитного» палива.

Україна протягом минулого місяця транспортувала до країн Європи 6,9 млрд кубометрів природного газу. Це на 32% перевищує минулорічні показники за аналогічний період. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Укратрансгаз».

«За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту, станом на сьогоднішній ранок природний газ для європейських споживачів транспортується згідно поданих заявок в об’ємі 239,3 млн. куб. м., що на 67% більше за показники аналогічної дати минулого року», - зазначають в «Укртрансгазі».

Згідно із попередніми заявками від «Газпрому», то Україна очікує транспортувати 242,9 млн куб. м.

«За 7 місяців поточного року через українську газотранспортну систему для європейських споживачів було протранспортовано 35,6 млрд. куб. м блакитного палива, що лише на 17% менше за аналогічний період минулого року», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в «Укртрансгазі» відзвітували про поставки природного газу для потреб України. Так, «блакитне» паливо на ці цілі наразі надходить лише по словацькому напрямку.

 
Коментарі (0)