ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаУкраїна «наростила» імпорт природного газу у жовтні

Україна «наростила» імпорт природного газу у жовтні

Імпорт природного газу для потреб України у жовтні склав 2,4 млрд куб. м. З країн Європейського Союзу надійшло 17% від загального обсягу імпортованого газу.

Протягом жовтня поточного року для потреб України було імпортовано 2,4 млрд куб. м природного газу. Про це повідомляють у ПАТ «Укртрансгаз», передає УНН.

Примітно, за даний період природний газ надходив по чотирьом напрямкам. Зокрема, найбільше «блакитного» палива було транспортовано з території Російської Федерації –1,989 млрд куб. м.

Водночас, з країн Європейського Союзу надійшло 0,44 млрд. куб. м газу або 17% від загального обсягу імпортованого газу у жовні. Зазначається, по словацькому коридору надійшло – 0,39 млрд. куб. м.

Загалом з січня по жовтень 2015 року, для вітчизняних потреб було імпортовано 14,8 млрд. куб. м природного газу, з них 61% надійшло з території Європи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна розпочала відбір газу з ПСГ. Наразі, в українських газових сховищах знаходиться 17,1 млрд куб. м «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)