ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не має наміру красти російський газ

Україна не має наміру красти російський газ

У Росії турбуються, що Україна буде красти їх «блакитне» паливо. У свою чергу, остання не здійснює і не планує здійснювати несанкціонований забір російського газу, який РФ транзитує в ЄС.

Україна повністю забезпечує транзит російського газу в Європу. Крім того, держава не відбирала і не збирається відбирати цей газ для своїх потреб. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає «Інтерфакс-Україна»

«Ми чуємо різні заяви «Газпрому» про те, що і реверс незаконний. Але потім слід заява Європейської комісії про те. що реверсні поставки законні і відповідають не тільки європейським законодавством, але і напевно російському...І знову про заяви Кремля. Попередні заяви про те, що ми почнемо відбирати на наступний день. На сьогоднішній день ми такий газ не відбираємо і не збираємося відбирати», - сказав пан Міністр.
 
Зазначимо, глава адміністрації президента Росії Сергій Іванов у середу заявив, що Київ восени почне «красти» газ з транзитної труби в Європу. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», В «Газпромі» також побоюються, що через недостатні запаси палива в підземних сховищах газу, Україна буде красти російський природний газ. Зокрема, в РФ припускають, що це може відбутися восени цього року
 
Коментарі (0)