ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна не погодиться з МВФ щодо підвищення тарифів на газ - Янукович

Україна не погодиться з МВФ щодо підвищення тарифів на газ - Янукович

Україна продовжуватиме працювати з Міжнародним валютним фондом за нинішньою програмою stand-by, але тарифи на газ не підвищуватиме.

Україна продовжуватиме працювати з Міжнародним валютним фондом за нинішньою програмою stand-by, але тарифи на газ не підвищуватиме.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю виданню Wall Street Journal, відповідаючи на запитання про відносини Києва з МВФ та повідомлення у ЗМІ про можливу реструктуризацію боргу.

«Що стосується відносин з Міжнародним валютним фондом, ці відносини базуються на партнерстві й прозорості. По суті, ми дотримуємося всіх вимог Міжнародного валютного фонду, за винятком умови про підвищення тарифів на газ для споживачів на 50%. І ми не можемо погодитися з такою вимогою, оскільки тарифи, які ми маємо зараз, є високими, якщо не найвищими», - сказав Янукович.

Разом з тим він висловив сподівання на те, що сторони «в довгостроковій перспективі досягнуть домовленості.

«Ми продовжуватимемо працювати з програмою stand-by. Питання про перегляд (тарифів на газ - ред.) не стоїть на порядку денному. Україна дуже відповідально ставиться до своїх зовнішніх зобов'язань, виплачує та обслуговує всі свої борги вчасно», - наголосив Президент України.

Янукович також зауважив, що українська економіка «стабільна і демонструє тенденцію до зростання». «У 2012 році ми залишаємося оптимістами щодо економіки і внутрішньої ситуації в нашій країні. Оптимізм є головним словом», - підкреслив він.

Джерело - УКРІНФОРМ

 
Коментарі (0)