ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не прощатиметься з LNG-терміналом

Україна не прощатиметься з LNG-терміналом

Україна не відмовилася від будівництва LNG-терміналу. Реалізація цього проекту все ще входить в плани уряду.

Парламентарії все ще покладають великі надії на будівництво LNG-терміналу. Зокрема, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що цей проект «як і раніше залишається одним з реальних варіантів диверсифікації газопостачання України» - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Проект LNG-терміналу, який розглядався попереднім урядом, залишається на столі», - зазначив Глава уряду.

А також уточнив, що реалізація цього проекту в Одеському регіоні дозволить Україні отримувати щорічно кілька мільярдів кубометрів природного газу.

Іншими ключовими завданнями у зміні газопостачання країни Арсеній Яценюк назвав організацію реверсних поставок з ЄС, продовження переговорів з «Газпромом», роботи з підвищення енергоефективності та зменшення споживання газу.

Говорячи про реверсні поставки з Європи, Прем'єр-міністр зазначив, що їх об'єм може досягати 20 млрд куб. м. За його словами, нарощування цього каналу поставок стримується Словаччиною.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше екс-Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що «зараз і за ту суму, яка називалася раніше, LNG-термінал Україні не потрібен».

 
Коментарі (0)