ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не визнає «газової війни» з Росією

Україна не визнає «газової війни» з Росією

Українські посадовці спростовують інформацію про колосальні борги «Нафтогазу», а також повідомлення щодо «газової війни» з Росією.

Розмови про колосальні борги НАК «Нафтогаз України» перед ВАТ «Газпром», а також про «газову війну» з Росією не відповідають дійсності. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в інтерв'ю «Урядовому кур'єру», - повідомляє «Укрінформ».

«Згідно з умовами контракту на постачання газу з ВАТ «Газпром», оплата його вартості здійснюється за фактом документального оформлення з подальшою оплатою імпортованого палива. Так, розмови про колосальні несплачені борги «Нафтогазу», а тим більше про «газову війну» з Росією не відповідають дійсності і здебільшого є прийомом піар-технології так званих фахівців газового сектору, які у такий спосіб нагадують про себе громадськості на тлі проблем, які буцімто існують в окремих життєво важливих секторах економіки», - зазначив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна сподівається найближчим часом залагодити питання щодо заборгованості держави перед «Газпромом» за спожитий у серпні газ. Однак, експерти стверджують, що більш вигідним було б відстрочення платежів.

Нагадаємо, Україна розраховуватиметься за спожитий газ у жовтні-грудні поточного року на весні 2014 року. У «Нафтогазі» стверджують, що є відповідні домовленості з «Газпромом».

 
Коментарі (0)