ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна не залишить без комунальних благ непідконтрольні території

Україна не залишить без комунальних благ непідконтрольні території

Непідконтрольні українському уряду території Донецької та Луганської областей не відключатимуть від електропостачання та газопостачання. Однак, уряд обіцяє скоротити суми субсидій регіонів на компенсацію цих витрат.

Уряд має намір і далі постачати газ і електрику на території Донецької і Луганської областей, які тимчасово не контролюються владою, але після відновлення контролю над територіями вирахує з суми бюджетних субсидій, які спрямовуються в ті регіони, суму витрачених на енергоносії коштів. Про це заявив в ході засідання Кабміну Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Йде широка дискусія про те, що робити з газом і електроенергією. Є дві думки. Перша думка - так як не платять - відключити. Я хочу висловити позицію уряду: там наші громадяни. Уряд не дасть людям замерзнути, тому що це приведе до гуманітарної катастрофи. Це наша територія, з терористами розберемося окремо, - сказав він. - Якщо зараз діяти жорстко, то це буде жорстко по відношенню до простих людей. Ми будемо поставляти газ і електроенергію. Але я заявляю, як тільки відновимо контроль над територіями, та сума коштів, яка накопичена в уряді для виплат соціальних пільг та субсидій, буде зменшена на вартість електроенергії та газу, яку ми постачаємо на територію Донецької і Луганської областей, яка тимчасово не контролюються владою. Думаю, що це справедливо».

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв зазначав, що на найближчому засіданні РНБО може бути прийняте рішення про відключення поставок газу з української території на території, де проводиться АТО.

 
Коментарі (1)
Sergiy
06 Листопада 2014 p. 10:48
Енергопостачання та водопостачання дійсно треба зберегти по мінімуму. Це дасть можливість мешканцям територій перевірити на вшивість те вибірне місцеве керівницво, що ше залишилося, яке начебто керує в населених пунктах. Та Лугандоновських самозванців плюс вибраних від цих регіонів депутатів ВР.Тому, що на комфортні умови проживання(хоча б зимування) мають відповісти тільки вони.