ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна не зможе самостійно купити газ у Росії

Україна не зможе самостійно купити газ у Росії

В України є частина необхідних коштів на оплату поставок російського газу, однак, країна не впорається самостійно з повним розрахунком. У цьому питанні держава розраховує на фінансову допомогу МВФ і ЄС.

Для оплати поставок російського газу Україна накопичила на своїх рахунках 3,1 млрд дол. Однак, цього недостатньо, тому держава розраховує на фінансову допомогу з боку Міжнародного фонду і Європейського Союзу, повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«Для оплати поставок природного газу зараз у нас на рахунках 3,1 мільярда доларів. Для того, щоб відчувати себе фінансово комфортно, нам потрібна додаткова фінансова допомога. Джерела такої допомоги МВФ і ЄС. Я не можу розкривати деталі цих переговорів, але це ті джерела, на які ми розраховуємо. У поточних умовах ми самі не впораємося», - заявив Прем'єр.
 
Пан Яценюк також додав, що без поставок російського газу Україна технічно не зможе доставляти газ в зимовий період в Донецьк і Луганськ.
 
 
«Взимку вони (російська влада, - ред.) там зроблять гуманітарну катастрофу. Ми навіть технічно не зможемо доставляти туди газ, оскільки Росія нам відключила поставки. Тобто, вони хочуть заморозити Донецьк і Луганськ», - додав глава Кабінету Міністрів України.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна не сподівається на «газову» доброту Росії і буде готуватися до найгіршого енергетичного сценарію. У Кабміні переконані, що завдання Володимира Путіна - «заморозити» Україну.
 
Коментарі (0)