ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не зриває транзит російського газу

Україна не зриває транзит російського газу

Попри напружену ситуацію у енергетичному секторі, Україна і надалі залишається надійним транзитером російського блакитного палива до країн ЄС. На цьому наголошує не лише українська сторона, але й підтверджують європейці.

Україна повністю забезпечує транзит російського природного газу до країн ЄС. Цей факт підтвердив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, - повідомляє «Укрінформ».

«Наразі у нас немає проблем. Наші українські партнери – НАК «Нафтогаз України» - гарантують транзит 100% газу, який постачається «Газпромом» до ринку Євросоюзу», - заявив єврокомісар.

Він також наголосив, що, незважаючи на припинення минулого тижня переговорів з енергетичної безпеки між ЄС, Україною і Росією, сторони прагнуть продовжити діалог з метою вирішення кризи.

Зауважимо, 16 червня Росія повністю припинила поставки газу в Україну, і на сьогодні йде прокачування лише транзитного палива в бік Європейського Союзу.

17 червня на ділянці магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» у Полтавській області стався вибух. Висота полум'я сягала 50-100 м, радіус займання - 200-300 м, дія високих температур - до 1 км. Цей факт поставив під питання можливість української ГТС справлятися зі своїми функціями, в тому числі транспортування газу до країн ЄС. Однак у «Нафтогазі» спростували побоювання.

«Пошкодження ділянки газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» не вплинуло на транзит газу до Європи» - заявили у компанії.

 
Коментарі (0)