ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїна отримає 350 млн доларів від Світового банку на відновлення та розвиток економіки

Україна отримає 350 млн доларів від Світового банку на відновлення та розвиток економіки

350 млн дол. США будуть спрямовані на відновлення та розвиток економіки України під час пандемії, на соціальну підтримку вразливих верств населення, а також на посилення державних інституцій.
На минулому тижні, у присутності Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося укладання Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку для системного проекту «Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення» на суму 350 млн дол. США.
 
Угоду підписали Міністр фінансів України Сергій Марченко та Старший менеджер портфелю проектів Світового банку в Україні Клавдія Максименко.
 
Як зауважив Прем’єр-міністр, 350 млн дол. США будуть спрямовані на відновлення та розвиток економіки України під час пандемії, на соціальну підтримку вразливих верств населення, а також на посилення державних інституцій.
 
«Завдяки цим коштам ми зможемо реалізувати системні проекти для справедливого розвитку ринку землі, продовжити реформу газового сектору, а також зміцнити кредитний ринок. Відновлення економічного зростання та модернізація української економіки в умовах пандемії потребує особливих політик та ресурсів. І ми вдячні, що саме зараз наші партнери зі Світового банку допомагають Україні та українському народу», — підкреслив Денис Шмигаль.
 

Глава Уряду подякував спеціалістам Світового банку, які залучені до реалізації різних проектів в Україні, та висловив впевненість, що плідний діалог та співпраця між Україною та Світовим банком надалі розвиватиметься. 

 
Коментарі (0)