ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкраїна отримає від ЄС 300 млн євро на утеплення шкіл

Україна отримає від ЄС 300 млн євро на утеплення шкіл

Відповідну угоду мають підписати на саміті в жовтні

Європейський Союз готовий виділити Україні 300 млн євро кредиту на термомодернізацію об'єктів соціальної сфери. Про це заявив перший заступник міністра розвитку громад і територій України Василь Лозинський під час пресконференції.

Зазначається, що відповідна угода має бути підписана в жовтні. "На саміті Україна - ЄС, який запланований 1 жовтня, вже попередньо схвалено підписання угоди на 300 млн євро для термомодернізації об'єктів соціальної сфери. Це дитячі садочки, школи, лікарні. Ми активно працюємо, є певні бюрократичні речі", – сказав урядовець.

Нагадаємо, нещодавно голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз готовий надати Україні 1,2 млрд євро кредиту. Проте для отримання коштів необхідно виконати вимоги, які стосуються посилення верховенства права в Україні.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму та Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом, який дозволить державі отримати 1,2 млрд євро допомоги від ЄС. 

 

 
Коментарі (0)