ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїна отримає від ЄС допомогу на суму в понад 600 млн євро

Україна отримає від ЄС допомогу на суму в понад 600 млн євро

В межах засідання Ради асоціації Україна-ЄС, було підписано дві угоди про надання підтримки України в умовах війни на загальну суму у понад 600 млн євро.
Вчора, в межах засідання Ради асоціації Україна-ЄС, було підписано дві угоди про надання підтримки України в умовах війни на загальну суму у понад 600 млн євро.
 
Угоди підписали Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина з боку України та в.о. голови Групи підтримки України, заступник Генерального директора Директорату з питань добросусідства та розширення Єврокомісії Катаріна Матернова від імені ЄС.
 
Перша угода передбачає бюджетну підтримку ЄС Україні на суму 500 млн євро для зменшення вразливості та підвищення продовольчої безпеки України через підтримку постраждалого населення та сільськогосподарського виробництва. Кошти спрямують на підсилення можливостей Уряду щодо задоволення потреб населення, які не покриваються гуманітарною допомогою та механізмом цивільного захисту.
 
Зокрема, укладена Угода сприятиме:
 
забезпеченню житлом внутрішньо переміщених осіб, а також осіб, що повернулись додому;
 
продовольчій безпеці та економічній стійкості країни шляхом забезпечення безперебійного виробництва сільськогосподарської та харчової продукції, підтримки доступу малих фермерських господарств до оборотного капіталу;
 
сталому функціонуванню державних інституцій;
 
усуненню обмежень для зовнішнього фінансування шляхом збільшення фіскального простору, прозорості бюджету та зниження операційних витрат тощо.
 

Друга угода є додатковою до Угоди про фінансування Програми ЄС з підтримки України в надзвичайній ситуації, що зокрема передбачає збільшення обсягів грантової підтримки на суму 122 млн євро для органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій. 

 
Коментарі (0)