ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна отримає від Китаю 7 млрд дол. кредиту на інфраструктурні проекти

Україна отримає від Китаю 7 млрд дол. кредиту на інфраструктурні проекти

Наразі підписано декілька контрактів з китайськими компаніями на 200 млн євро, а також очікується підписання контракту щодо будівництва мосту біля Кременчука.

Наразі підписано декілька контрактів з китайськими компаніями на 200 млн євро, а також очікується підписання контракту щодо будівництва мосту біля Кременчука.

Кабінет міністрів України має намір укласти з Китаєм рамкову кредитну угоду з ряду інфраструктурних проектів загальною вартістю 7 млрд доларів.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань в ході презентації виставкового проекту China international Import Expo, йдеться в повідомленні УНІАН.

"Уряд ставить за мету вийти з офіційною пропозицією до міністерства економіки Китаю щодо укладення рамкової кредитної угоди по ряду проектів приблизно на 7 млрд доларів між Китаєм та Україною", - сказав Довгань.

Зокрема, за його словами, на сьогодні підписано контракти на 200 млн євро з двома китайськими компаніями по будівництву доріг в Україні в 2018 році, а також очікується підписання контракту щодо будівництва мосту біля Кременчука.

Як повідомлялося раніше, Китай входить у десятку країн - найбільших торговельних партнерів України. Найбільшою статтею українського експорту в Китай є продовольство. Наприкінці 2016 року Україна і Китай вели попередні консультації про можливості формування зони вільної торгівлі між двома країнами.

Нагадаємо, на початку грудня 2017 року Україна і Китай підписали дорожню карту щодо реалізації ініціатив "Економічний пояс Великого шовкового шляху" і "Морський шовковий шлях", покликаних посилити економічне співробітництво між Європою і Азією.

Ініціатива Китаю "Один пояс - один шлях" передбачає розвиток торговельних відносин між Китаєм і Європою. Посол КНР в Україні Вей Ду зазначав, що цей проект є немислимим без України.

Проекти в рамках "Шовкового шляху" в перспективі можуть дозволити Україні обійти транзитні обмеження Росії в країни Середньої Азії.

У кожній сфері потрібно постійно розвиватись, володіти новими технологіями та навичками. І в цьому вам допоможуть тренінги Львів. Ви зможете посилити свої знання, підвищити свою кваліфікацію.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Лютого 2018 p. 02:33
А чому кредити у доларах і євро? Хіба Китай не може надрукувати своїх грошей?