ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна отримає від Німеччини 24 мільйони євро на енергопроекти

Україна отримає від Німеччини 24 мільйони євро на енергопроекти

ФРН направить 24,5 млн євро на модернізацію підстанцій Укренерго та інтеграцію енергосистеми України в ENTSO-E

ФРН направить 24,5 млн євро на модернізацію підстанцій Укренерго та інтеграцію енергосистеми України в ENTSO-E. Про це заявив заступник директора Укренерго з інвестицій Володимир Кудрицький у четвер, 23 травня. За його словами, всі кошти будуть спрямовані на реалізацію нового проекту з реконструкції та автоматизації підстанцій Укренерго. Йдеться про нову схему по реконструкції та автоматизації підстанцій Укренерго "Підвищення ефективності передачі електроенергії (інтеграція української ОЕС в європейську об'єднану енергосистему) III. Як вважає Кудрицький, саме такий проект допоможе значно підвищити надійність передачі електроенергії і забезпечити технічну відповідність обладнання та роботи мережі стандартам і вимогам ENTSO-E.

Йдеться про покладання спеціальних зобов'язань на "Енергоатом", "Укргідроенерго" і частково на "Укренерго", про порядок проведення аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми контрактами, про порядок проведення конкурсу на введення нових генеруючих потужностей і інші, - пояснив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Німеччина має намір виділити на проведення реформ в Україні в поточному році 82 мільйони євро. У понеділок, 20 травня, в Києві відбулася церемонія підписання відповідної угоди. Як написав у своєму Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник, Берлін виділяє Україні технічну і фінансову допомогу на реформи в розмірі 82 мільйонів євро.

 

 
Коментарі (0)